Coolslide Waiso Inline Skates Dames

Remmen met inline skates

10 mei 2021 Door Redactie 0

Inline skates zijn skates met een enkele schacht dat voorzien is van 3 of 4 wielen. Deze wielen rollen in de schacht doordat ze zijn vastgezet met een asmoer. Deze skates hebben een laag uitgesneden schoen dat ervoor zorgt dat je makkelijker de bocht kunt maken.


Coolslide Waiso Inline Skates Dames

De wielen van de inline skates beginnen bij 75 mm en gaan tot 130 mm. De meeste inline skaters strijden ergens binnen het bereik van 100 mm tot 130 mm. Door de wielen met een grotere diameter kan de skater voor een langere tijd op snelheid blijven.

REMMEN MET INLINE SKATES

Inline skates worden vaak met een rem aan de achterkant geleverd. Let er wel op dat er ook skates zijn die dat niet standaard hebben, maar als een optie biedt. Om te remmen buig je eerst je knieën. Zorg er daarna voor dat de skate met het remblokje voor de andere skate is en houdt je gewicht op je achterste been. Nu je de juiste houding hebt aangenomen, kun je beginnen met remmen. Dit doe je door je voorste been te strekken en je tenen ophoog op te trekken. Hierdoor gaat je hiel naar beneden en komt het remblokje automatisch in contact met het wegdek. Let er wel op dat hoe harder je hak op het wegdek duwt, des te sneller je kunt remmen en sneller tot stilstand komt. Het is belangrijk om dit meerdere malen te oefenen voordat je echt begint met skaten. Hieronder zie je een leuk filmpje hoe je het moet doen.

Remmen met een remblokje op inline skates