Inline skates

INLINE SKATES

Inline skates zijn in verschillende maten verkrijgbaar voor kinderen en volwassenen. Zo zijn de kinder inline skates voor een aantal maten verstelbaar, waardoor je kind er langer plezier mee kan hebben. Lees verder…

Resultaat 1–20 van de 21 resultaten wordt getoond

SOFTBOOTS & HARDBOATS

De inline skates beschikken over twee soorten schoenen, namelijk softboots en hardboots. Softboots zitten comfortabeler dan hardboots. Deze ventileren ook beter, maar de hardboots zijn wel weer steviger en geeft je ook veel meet stabiliteit. Maar allebei de schoenen hebben wel goede sluitingen, en zelfs meerdere. Je kunt denken aan een vetersluiting met een snelsluiting, een klittenbandsluiting of een discsluiting.

WIELEN

Inline skates hebben vier wielen en een remblokje aan de achterzijde. De hardheid van de wielen worden met een A waarde aangegeven. Hoe lager deze waarde is, des te zachter de wielen zijn. Dus A74 is zachter dan A90. Maar hoe lager de waarde is, des te sneller je ermee kan. Ook is de demping beter dan hardere wielen. Maar de slijtage treedt wel sneller op dan hardere wielen. Wanneer je ziet dat de wieltjes slijten, verwissel de wielen 1 en 3 en 2 en 4 met elkaar. Zo kun je nog een tijdje vooruit voordat je echt nieuwe wieltjes moet kopen.

ABEC, WAT IS DAT?

Ook dien je rekening te houden met de kogellagers. Deze worden aangegeven als ABEC. Hoe lager de ABEC is, des te meer afwijkingen ze mogen hebben. Zo kun je met een ABEC 9 energie beter omzetten in snelheid dan wanneer je ABEC 1 hebt. Maar naar mate er slijtage optreedt, zal de ABEC waarde ook dalen.