Backpacking

Backpack inpakken doe je zo

28 maart 2018 Door Redactie 0
Backpacking

Reizen met een backpack zorgt ervoor dat je als globetrotter spontaan kan gaan en staan waar je wilt. Denk maar aan de bus die je bijna misloopt, maar dankzij je backpack toch nog een sprint kunt maken om deze te halen.

Of wat denk je van een volle trein of bus in India. Je gooit je backpack op de dak en je kan makkelijk mee.

Natuurlijk is het niet voor iedereen makkelijk om de backpack in te pakken, want wat neem je mee? Wat kan er mee?

Iedereen heeft namelijk een eigen idee van comfort en stijl. Maar door de tips te gebruiken die wij geven kun je makkelijker je backpack inpakken met de belangrijke spullen die je nodig hebt.

DE WET VAN REISFYSICA

Begin met een backpack die bij je lichaam past met een inhoud dat je kan dragen. Vul het met alle spullen dat je wilt meenemen en beslis gelijktijdig of je het wel nodig hebt.

We weten allemaal dat wanneer we kleding als een prop meenemen dat het meer ruimte inneemt. Daarom vouwen de meeste mensen hun kleiding omdat het ruimte besparend is. Maar wist je dat je nog meer ruimte hebt als je al je kleding vouwt en daarna oprolt?

Wasservice of toch handwas

Bij de meeste vakantiebestemmingen kun je je vuile was inleveren en de volgende dag ophalen. Niet alleen bij hotels, guesthouses en hostels kun je gebruik maken van deze service. De lokale bevolking doet dit al te graag voor je voor een paar euro’s, als het niet nog goedkoper is. Maar je kan er ook voor kiezen om zelf met de hand te wassen in een wastafel dat binnen handbereik is. Zo hoef je niet veel kleding mee te nemen.

Reisadapter

De meeste moderne elektronica (zoals telefoons en camera’s) schakelt automatisch de spanning in wanneer u deze aansluit. Wanneer je een reisadapter meeneemt, hoef je geen omvormer meer te nemen. En de reisadapters van tegenwoordig zijn mooi klein.

Delen en lenen

Bij het inpakken moet je goed nadenken of je het wel nodig hebt. Misschien kun je het op je bestemming kopen of lenen van je reispartner. Denk aan tandpasta en etc. Waarom 2 meenemen als 1 voldoende is. En t-shirts, zijn erg goedkoop in Azië. Maar wat wel belangrijk is, is dat je een sneldrogend handdoek meeneemt. Deze zijn erg dun en licht, maar absorberen meerdere keren hun eigen gewicht.

Op het vliegveld

Zodra je een inpak lijst hebt gereduceerd naar het meest nodige, ul je merken dat er toch wat dingen zijn die niet passen in de backpack. Maak dan gebruik van deze tips om toch niet de extra noodzakelijke dingen mee te kunnen nemen.

  1. Iets aanhebben is niet iets dat bij het gewicht van je bagage gerekend wordt. Dus doe je jas aan en trek je wandelschoenen aan en doe je slippers in je backpack.
  2. Neem een day backpack mee als handbagage. Daar kun je souvenirs en andere spullen in kwijt.
  3. Duty Free telt niet. Dus als je op het vliegveld veel hebt gekocht, staat er geen boete op je te wachten.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Mocht je ook tips voor ons hebben, laat ons dat weten. Zo kunnen backpackers van elkaar leren.